В община Сливо поле затягат сериозно контрола заради африканската чума по свинете

За опасността от африканската чума по свинете, ще убеждават стопаните по населените места в Община Сливо поле да убият животните, които отглеждат в дворовете си.

Това стана ясно на среща свикана от кмета Валентин Атанасов с представители на всички отговорни институции.

Вече са направени списъци в общината на всички частни стопани, които отглеждат свине в дворовете си, съобщи кметът на Сливо поле Валентин Атанасов. Според ветеринарния лекар на общината д-р Тодор Лазаров, животните в дворовете на стопаните трябва да бъдат умъртвени, тъй като опасността за трите свинекомплекса е огромна.

От представителите свинекомплексите, където се отглеждат общо 100 хиляди животни, не са убедени, че държавата може да създаде необходимата организация  за изгаряне на отстреляните от ловците прасета в екарисажи.

Предстои кметовете на населени места в община Сливо поле да се срещнат с частните стопани. Има готовност да започне и отстрелване на диви прасета, като се вземат всички предпазни мерки.

На срещата беше направено предложение бившата кланица в Ряхово да се наеме, за да се складират там труповете на дивите прасета, които ще бъдат отстреляни.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН