ВИДЕО: 220 млн. лв. от бюджета отиват за натрупаните задължения към пътните строители

By 10 Септември 2021 Прочетена 735 пъти 0

220 милиона лева от бюджета отиват за пътните фирми за покриване на част от натрупаните задължения.

Това стана ясно на днешното заседание на парламентарната комисия по бюджет и финанси. Средствата са част от дължимите от Агенция "Пътна инфраструктура" 1,3 милиарда лева към фирми от бранша. Останалата част от задълженията ще се плащат на две равни вноски през следващите две години.

Работници от пътностроителни фирми излязоха на протест пред сградата на Народното събрание, организиран от браншова камара "Пътища". Строителите заявиха, че не са получавали заплати от два месеца, настоявайки държавата незабавно да разплати натрупаните задължения към изпълнителите на ремонтите и поддръжката на пътища.


Според Десислава христова, която е председател на Съвета на директорите на държавна фирма "Автомагистрали", проблемът може да бъде решен като договорите за така наречените "инхаус" процедури бъдат трансформирани като договори за подизпълнение.

На заседание на комсиията по бюджет и финанси в Народното събрание, бе подкрепено предложението през актуализацията на държавния бюджет за тази година общо 220 млн. лв. да отидат за покриване на част от натрупаните задължения.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 10 Септември 2021 17:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net