България отбелязва Деня на храбростта и Българската армия

By 06 Май 2019 Прочетена 1526 пъти 0
В столицата се проведе военен парад, в който се включиха 1000 военнослужещи и 50 машини В столицата се проведе военен парад, в който се включиха 1000 военнослужещи и 50 машини снимка: БГНЕС

Днес отбелязваме Деня на храбростта и Българската армия.

В цялата страна беше извършен водосвет и благославяне на бойните знамена. В София се проведе военен парад.

Малко са държавите съхранили своето име, вяра и език през многовековни превратности и изпитания и ако днес България е една от тях, то е защото нашият народ е изпитал и осъзнал необходимостта от единството на меч, дух и слово. С тези думи президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев започна словото си пред строените стотици представители на Българската армия на жълтите павета в центъра на София.

След словото на президента бе даден старт на военния парад за 6-ти май. Във въздушният компонент участваха вертолети и самолети, които са на въоръжение в транспортната, учебната и изтребителната военна авиация. На площада преминаха 48 образци на видове бойна техника сред които бронирани леки автомобили с повишена проходимост, бойни колесни машини, бронетранспортьори, гаубици, реактивна система за залпов огън, самоходна минохвъргачка, танкове и зенитно-ракетни комплекси.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net