БСП и ДПС поискаха оставката на Цвета Караянчева /ВИДЕО/

By 17 Септември 2020 Прочетена 3112 пъти 0

БСП и ДПС поискаха оставката на председателя на Народното сърбание Цвета Караянчева.

За левицата поводът е вчерашната ситуация с опита за барикадиране на майки от инициативата "Системата ни убива", както и активисти на "Изправи се.БГ", които със силабяха изведени от фоайето на Народното събрание. От ДПС пък мотивираха своето искане с липсата на реакция по техен сигнал.

Социалистите настояват за оставката на Цвета Караянчева, тъй като вчера, заедно с майките на "Системата ни убива" е имало и дете с увреждания, което не е било допуснато да стигне до тоалетната на Народното събрание.


Според ДПС пък Цвета Караянчева не е предприела никакви действия по сигнал, свързан с несъвместимостта на изпълняваната длъжност на член на Централната избирателна комисия.

Цвета Караянчева заяви, че няма да подаде оставка и припомни, че няма отношение към пропускателния режим в сградата на парламента.

Според правилника проект на решение за отстраняване на председателя може да бъде входиран с подписите на 1/3 от народните представители или точно 80, а след това да бъде подложено на гласуване в залата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 17 Септември 2020 17:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net