БСП поиска Цацаров да разпита Борисов за депутатите-наркотрафиканти

By 22 Ноември 2017 Прочетена 1556 пъти 0

БСП сезира главния прокурор Сотир Цацаров за изказването на премиера Бойко Борисов, че в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик и купуване на гласове.

Парламентарната група на левицата молят Цацаров да извърши необходимите действия съгласно приложимия закон. В това число влиза и разпитването на министър-председателя Бойко Борисов – кога, откъде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията, както и кои са въпросните лица, които се занимават с трафик на наркотици и купуване на гласове, и дали е предоставил същата информация на компетентните държавни органи за предприемане на необходимите действия.

От ГЕРБ отговориха на призива на БСП с цитиране на медийни публикации.

"Една от тях гласеше - "депутатът Манол Генов вече е обвинен за купуване на гласове". Гражданите да преценят подкрепянето на един депутат, обвинен в купуване на гласове, дали е морална мярка за хора, които искат да си присвоят правото на морални стожери в този парламент", каза депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

"Ако от БСП не са разбрали сме готови и утре да дадем подобна пресконференция кои са тези, които прокуратурата има предвид. Двата пътя са или да ги изключат от ПГ или не. Ако те не разбират за какво става въпрос означава, че в 80% от случаите най-вероятно действат неадекватно", заяви от своя страна Тома Биков.

По-късно през деня стана ясно, че Върховната касационна прокуратура вече е образувала проверка по случая с изказването на Борисов.

 

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net