Еврокомисарът Корина Крецу бе на еднодневно посещение в България

By 11 Декември 2015 Прочетена 2102 пъти 0

Европейският комисар за регионалната политика Корина Крецу бе на еднодневно посещение в България. По време на визитата си тя се срещна с министър-председателя Бойко Борисов, с вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и с други министри от кабинета.

Визитата й се проведе в контекста на приключващия след по-малко от месец програмен период, по който България няма да успее да усвои дори 15% от полагащите й се евросредства. М<акар отчетите да показват, че повечето от тези пари са усвоени, това е за сметка на разплащания, които са направени от българския бюджет.

По-рано тази седмица стана ясно, че до Нова година България ще трябва да разплаща по изпълнени проекти всеки ден около 56-57 милиона евро. За декември министерствата трябва да платят 608 милиона евро. За останалите 11 месеца са били разплатени общо 908 милиона евро по европроекти.

Добрата новина е, че за следващия програмен период до 2020 година, България може да получи 5,8 милиарда евро от регионалния фонд на Европейския съюз, както и 3 милиарда от социалния фонд и от фонда за рибни култури.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net