Хакери са ударили посолството на Азербайджан в София

By 06 Юли 2017 Прочетена 1697 пъти 0
За това признават от дипломатическата институция в България в e-mail до медиите, който получи и КИС 13 За това признават от дипломатическата институция в България в e-mail до медиите, който получи и КИС 13

Посолството на Азербайджан в София е било жертва на хакерска атака.

За това признават от дипломатическата институция в България в e-mail до медиите, който получи и КИС 13.

"Това е поредният инцидент от серия кибератаки срещу Република Азербайджан, в които е било жертва и Министерството на външните работи и неговите онлайн ресурси", посочват още от мисията на Баку в София.

В разпространеното до медиите съобщение се казва също, че това за пореден път доказвало, че зачестилите кибератаки срещу държавни институции в Азербайджан не са случайност, а целенасочени.

"Тази атака за пореден път показва спешната нужда от сътрудничеството между държавите, международните организации и частния сектор, в борбата срещу киберпрестъпленията, като е нужно разследване и преследване на виновните. Очакваме, че Република България, като страна домакин на мисията, и чийто услуги за доставка на интернет използва посолството на Азербайджан, ще съдействат до пълното разрешаване на случая.", заявяват още от посолството.

В съобщението на дипломатическата институция до медиите не е съобщено вида и размера на кибератаката. Самото писмо не е и подписано от конкретен служител на мисията.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net