ВИДЕО: Отиваме на поредните предсрочни парламентарни избори: БСП връща мандата в понеделник

By 20 Януари 2023 Прочетена 915 пъти 0

Отиваме на поредните предсрочни парламентарни избори.

Това стана ясно след проведената лидерска среща, инициирана от БСП, в опит да се намери подкрепа в народното събрание за съставяне на правителство. Тъй като разговорите не дадоха резултат, от БСП ще върнат неизпълнен третия мандат още в понеделник.

На лидерската среща се отзоваха само председателите на ГЕРБ, ДПС и "Български възход", тъй като от "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Възраждане" заявиха, че няма да присъстват и че биха разговоряли само в двустранни срещи.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Бойко Борисов приветства направения от БСП опит да се върне диалогът в политиката, но заяви, че на този етап няма как ГЕРБ да подкрепи правителство с мандата на БСП. Лидерът на
 ДПС Мустафа Карадайъ също посочи, че срещата е била много важна и необходима.

Без диалог не сме в състояние да предложим решения, като едно от тях е съставянето на правителство, каза от своя страна председателят на "Български възход" Стефан Янев.

Тъй като лидерската среща не даде резултат и не може да се осигури мнозинство за съставяне на кабинет, от БСП ще върнат неизпълнен третия мандат на президента още в понеделник.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 20 Януари 2023 18:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net