Отпускат 624 милиона лева за ремонт на учебни заведения в България, Борисов с апел към кметовете

By 21 Септември 2017 Прочетена 1649 пъти 0

Отпускат 624 милиона лева за ремонт на образователната инфраструктура в България. Това ще стане по Оперативна програма "Региони в растеж". Помощта ще се използва от 416 учебни заведения, в които се учат над 250 000 деца.

В Русе стойността на ремонтите ще бъде близо 12,5 милиона лева, а обхванати ще бъдат 5 учебни заведения - детските градни "Пинокио" 1 и 2, "Русалка" - 2, а училищата, които са избрани за ремонт са ПМГ "Баба Тонка" и СУ "Христо Ботев". Премиерът Бойко Борисов апелира кметовете да не "претупват" процедурите.

"Тази програма работи добре и ако си направите бързо процедурите – прозрачно, ясно, чисто…, неслучайно кметовете сте отговорни за това. Да не ходят после да ви правят репортажи за некачествени ремонти или къде отишли парите", посъветва премиерът кметовете.

Борисов допълни, че очаква растежът на брутния вътрешен продукт до края на годината да достигне 4%. Вече се обмисляло и какво може да се направи в сферата на сигурноста през следващата бюджетна година, като за тази цел е възложено на армията и полицията да направят своите разчети.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net