ОБНОВЕНА: Служебното правителство освободи почти всички областни управители, тези на Русе и Търговище остават

By 04 Август 2022 Прочетена 2854 пъти 0
Две от общо трите области, на които досегашните губернатори остават, са Русе и Търговище Две от общо трите области, на които досегашните губернатори остават, са Русе и Търговище КИС 13

На първото си заседание служебното правителство освободи 25 областни управители и назначи нови на тяхно място.

Две от общо трите области, на които досегашните губернатори остават, са Русе и Търговище.

В Русе засега областен управител остава Анатоли Станев, който бе избран от квотата на "Има такъв народ" след изборите през ноември.

Областният управител на Търговище Станимир Парашкевов също запазва позицията си. Той бе назначен на длъжността още по времето на предишния служебен кабинет на Румен Радев, в който премиер бе Стефан Янев. След идването на власт на четворната коалиция между "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" той отново остана на поста.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Разград
 пък ще има нов областен управител. Досега на поста бе д-р Деян Димитров, който също бе разпределен от партията на Слави Трифонов след изборите през ноември.

Служебното правителство назначи на неговото място Драгомир Златев. Той е бил заместник-кмет на Община Самуил, като е работил и в администрацията на Община Разград. Златев е бил също и началник на служба "Изтърпяване на наказанията". От 1 юни 2021 до 1 август Драгомир Златев бе заместник-областен управител на Разград. 

Очаквайте подробности!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 04 Август 2022 14:51
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net