fbpx

Смяна на властта: Служебното правителство встъпи в длъжност /РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ/

By 12 Май 2021 Прочетена 711 пъти 0

Служебното правителство встъпи в длъжност.

Назначеният с указ на президента Кабинет ще управлява до съставянето на ново правителство, което трябва да бъде излъчено от следващото 46-о Народно събрание.

Служебният кабинет се оглавява от ген. Стефан Янев. Гълъб Донев заема поста на вицепремиер по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда. Служебен вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и министър на вътрешните работи става Бойко Рашков. Икономистът Атанас Пеканов заема поста на вицепремиер по управление на европейските средства. Служебен министър на финансите е Асен Василев. Дипломатът Георги Панайотов е служебен министър на отбраната. Д-р Стойчо Кацаров оглавява здравното министерство. Николай Денков застава начело на Министерство на образованието. Дипломатът Светлан Стоев приема външните работи от Екатерина Захариева. Служебен министър на правосъдието пък става Янаки Стоилов. Скулптор Велислав Минеков оглавява Министерството на културата. Служебен министър на регионалното развитие и благоустройството е Виолета Комитова. Министерството на околната среда и водите поема Асен Личев, а министър на земеделието става Христо Бозуков. Предприемачът Кирил Петков поема икономиката, а Георги Тодоров е служебен министър на транспорта. Андрей Живков оглавява министерството на енергетиката, Стела Балтова поема туризма, а Андрей Кузманов става министър на спорта. Подробно с автобиографията на всеки от членовете на служебният Министерски съвет може да се запознаете ТУК!


Президентът Румен Радев заяви днес, че пред служебния кабинет стоят важни задачи – да гарантира нормалното функциониране на държавата и да осигури честни избори, обявявайки война на купения вот.

Новото правителство ще работи под мотото "Почтеност, прозрачност и професионализъм", заяви премиерът Стефан Янев.

След това министрите от служебния кабинет излязоха от президентската институция и се отправиха към сградата на Министерски съвет, където премиерът в оставка Бойко Борисов предаде поста на Стефан Янев.

Служебният кабинет ще управлява България до съставяне на ново правителство, излъчено от 46-о Народно събрание.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 12 Май 2021 16:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net