Спецпрокуратурата влезе в МОСВ, министърът Нено Димов е задържан /ВИДЕО, ОБНОВЕНА/

By 09 Януари 2020 Прочетена 1232 пъти 0

Разследват водната криза в Перник и вноса на боклук от Италия.

Това съобщи главният прокурор Иван Гешев, във връзка с акцията на Специализираната прокуратура, ДАНС и МВР на територията на Перник и в Министерството на околната среда и водите. Министър Нено Димов също е привикан за разпит в прокуратурата.

Един от обектите на разследването са зачестилите случаи на установен внос на боклук в страната, предимно от Италия. Проверяват се и всички обстоятелства около продължаващата водна криза в Перник, заяви днес главният прокурор Иван Гешев.

 

Премиерът Борисов коментира, че евентуална оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов ще бъде обсъдена с коалиционните партньори. Той допълни още, че борбата с корупцията и безотговорността си има материални измерения.

Председателят на БСП Корнелия Нинова оприличи акцията като опит с локални мерки да се потуши национална криза.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е разпоредена проверка по всички Областни дирекции на МВР, които да се извършват с ДАНС.

Припомняме, че от БСП подготвят вот на недоверие заради водната криза като се очаква да представят мотивите си в народното събрание в края на следващата седмица.

По-късно през деня от прокуратурата съобщиха, че министърът на околната среда и водите Нено Димов е бил задържан за 24 часа в полицията. По обед той бе отведен от прокуратурата за показания. На излизане от сградата на министерството пред журналистите той заяви, че оказва съдействие на разследващите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 09 Януари 2020 20:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net