Унищожиха над 24 тона нелегални тютюневи изделия

Те са били иззети във връзка с множество случаи, предимно от 2017 и 2018 година на територията на Русе, Разград, Силистра, Свищов и Видин Те са били иззети във връзка с множество случаи, предимно от 2017 и 2018 година на територията на Русе, Разград, Силистра, Свищов и Видин снимка: Агенция "Митници"

Над 24 тона нелегални тютюневи изделия бяха унищожени под надзора на Териториална дирекция "Дунавска" на Агенция "Митници".

За разлика от горивата и алкохола, цигарите и суровината за тях не могат да бъдат предлагани на търг за публична продажба с цел преработка.

Унищожените тютюневи изделия са иззети във връзка с множество случаи, предимно от 2017 и 2018 година на територията на РусеРазград, Силистра, Свищов и Видин. Става дума за повече от 87 000 кутии цигари и над 22 тона тютюн.

Процедурата е такава, че пакетите с нелегалната акцизна стока първо се раздробяват с механична мелница, а след това отпадъците се изгарят. Общото количество на тютюна в цигарите и насипно е около 24 тона, изчисляват експерти.

През миналата година от териториална дирекция "Дунавска" на Агенция "Митници" са изгорили общо над 260 000 кутии цигари и близо 11 тона тютюн.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.