Валери Симеонов няма да подава оставка

By 23 Октомври 2018 Прочетена 2123 пъти 0
Повече от 2 часа продължи заседанието на политическия съвет на Обединени патриоти, което се проведе в отсъствието на Волен Сидеров Повече от 2 часа продължи заседанието на политическия съвет на Обединени патриоти, което се проведе в отсъствието на Волен Сидеров БГНЕС

Оставката на вицепремиера Валери Симеонов не е решение. Ако тя бъде приета в момента означава да съборим правителството, заяви съпредседателят на Обединени патриоти Красимир Каракачанов. 

Повече от 2 часа продължи заседанието на политическия съвет на Обединени патриоти, което се проведе в отсъствието на Волен Сидеров. Според Красимир Каракачанов, ако се приеме оставката на Валери Симеонов, поискана от майките на деца с увреждания, това би довело до падане на правителството. Той заяви също, че протестът на майките е бил политически експлоатиран от самото начало, но добави, че не омаловажава проблемите на хората с увреждания и подчерта, че държавата е направила голям жест към хората.

Правителството си върши работата, оставката на вицепремиера Валери Симеонов не е решение. Една оставка в момента означава да съборим правителството. Не подкрепям неговата оставка.

категоричен бе Красимир Каракачанов

От своята страна Валери Симеонов каза, че няма да се извини защото не е бил правилно разбран. Той подчерта, че коалицията ще продължи да работи, защото не е нарушено споразумението, под което са се подписали той и политическите му партньори.

"Кресливи майки на уж болни деца" беше извадено от контекста и не съм го казал. Между тях има 13 думи. Наистина ли някой от вас го мисли, че може да съм го казал. Не виждам причина да се извинявам, че не съм правилно разбран

заяви Валери Симеонов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също коментира ситуацията около исканата оставка на Валери Симеонов.

Подписахме искане утре първа точка в дневния ред на парламента да бъде изслушване на Валери Симеонов

обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова

От левицата настояват Валери Симеонов да бъде изслушат утре в парламента.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 23 Октомври 2018 19:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net