Закриват 28 районни прокуратури в цялата страна

By 21 Юни 2019 Прочетена 2672 пъти 0
На тяхно място ще бъдат открити териториални поделения към Районната прокуратура в съответния областен град На тяхно място ще бъдат открити териториални поделения към Районната прокуратура в съответния областен град снимка: БГНЕС

Закриват 28 районни прокуратури в страната. Това реши единодушно прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет.

На тяхно място ще бъдат открити териториални поделения към Районната прокуратура в съответния областен град. Това е вторият етап от преструктурирането на прокуратурата. Инициатор на реформата е главният прокурор Сотир Цацаров. Част от критериите, които определят местата, в които ще стават тези вливания са цена на правосъдието, състояние на престъпността, степе на натовареност, население на районите и други.

Сред засегнатите ще бъде Районната прокуратура в Бяла, която ще бъде закрита, а на нейно място ще бъде открито териториално поделение на Районната прокуратура в Русе. Същото ще се случи и с Районните прокуратури в Исперих и Кубрат, където ще има териториални поделения на Районната прокуратура в Разград. Подобно преструктуриране се предвижда и в област Търговище, където ще бъдат закрити прокуратурите в Омуртаг и Попово, а на тяхно място ще функционира поделение на тази в Търговище.

Реформата ще засегне още областите Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Велико Търново, Силистра и други.

Окончателното решение за промените ще бъде взето на Пленума на Висшия съдебен съвет, който ще се проведе на 27 юни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net