fbpx

ВИДЕО: Заместник-министърът Георги Събев се срещна в Тутракан със земеделци

By 04 Август 2021 Прочетена 1650 пъти 0

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев се срещна в Тутракан със земеделци от територията на СНЦ "МИГ Тутракан – Сливо поле".

Той запозна в детайли земеделските стопани присъствали на срещата с част от важните приоритетни задачи, по който работи екипа на Министерството на земеделието.

Тъй като обработваемите териториите на Общините Тутракан и Сливо поле са заети предимно с култури от уязвимите сектори - плодове и зеленчуци - темата напояване е важна и е доста наболяла през последните 20 години. За съвременното земеделие е необходимо добри напоителни системи и съоръжения гарантиращи по добра и качествена продукция.

Голяма част от проблемите в сектора не се отнасят само за територията на Тутракан и Сливо поле, а за цялата страна, каза още Георги Събев.

Постави се въпроса и за новите интервенции, които ще се разписват в Националния план за възстановяване и устойчивост, в частност подхода "ЛИДЕР". От Местната инициативна група "Тутракан - Сливо поле" работят в посока земеделието да стане привлекателен бизнес и за младите хора.


От Местната инициативна група са съорганизатори на празника "Огненият Дунав". По време на това събитие от културния календар на Община Тутракан, се провеждат и обучения за създаване на капацитет на територията на "МИГ Тутракан - Сливо поле".

Тази година празникът огненият дунав продължи 5 дни с много богата концертна програма, която включва класическа музика, изпълнения на фолклорни състави, както и поп и джаз. Задължително се приготвят разнообразни рибни ястия и се провеждат различни игри с награди. По традиция се провежда и конкурс за приготвяне на рибена чорба, чиито вкусови качества се оценяват от жури.

От Община Тутракан и Местна инициативна група Тутракан - Сливо поле организираха конкурс за рисунка "Дунавска палитра" с благотоворителна цел за деца, които имат нужда от подпомагане за тяхното лечение.

По време на посещението си в Тутракан заместник-министърът на земеделието Георги Събев взе активно участие в празника на Общината и "МИГ Тутракан - Сливо поле" и връчи наградите на участниците в конкурса "Дунавска палитра".

Вижте подробностите по темите в разширения репортаж.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 04 Август 2021 16:50
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net