fbpx

Започна размяната на бежанци между Турция и Европа

By 04 Април 2016 Прочетена 1064 пъти 0

Европейският съюз прие първите сирийски бежанци по сделката за размяна с Турция. В същото време турският парламент все още не е одобрил нужните законодателни промени, които да гарантират международна закрила на имигрантите, които трябва да бъдат върнати в Турция. Докато новите правила не влязат в сила, Европа няма да връща хора, които могат да бъдат изложени на опасност.

Междувременно над 200 души, които не са подали молби за убежище, са били качени на фериботи от Гърция. Те са се съгласили доброволно да бъдат върнати. Сред тях няма сирийци, тъй като все още текат процедури по разглеждане на молбите им за убежище в Гърция. От Европейската комисия не се ангажират със срок, в който размяната на имигранти със сирийски бежанци от Турция  ще започне фактически, тъй като не е ясно кога ще се вземе решение по техните молби да останат в ЕС.

Припомняме, че по схемата трябва да бъдат разменени над 70 хиляди души. Бежанците, пристигнали в Гърция преди 20 март, ще бъдат разселвани в други държави от ЕС по договорените миналата година квоти.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net