Алекс продължава да е с опасност за живота (РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ от протеста в Бяла)

By 10 Юли 2017 Прочетена 1470 пъти 0

Стотици хора се събраха вчера на площада пред Общината в Бяла заради насилието на група роми над 18-годишния Алекс Ангелов.

В събота сутринта момчето беше нападнат и пребит в центъра на втория по големина град в Русенска област. По дупите на близки на момчето, на излизане от дискотека е имало спречкване между него и група роми, в следствие на което, момчето е било ударено с бутилка в главата. 

18-годишният Алекс бе настанен в УМБАЛ – Русе в състояние на кома. Според члена на Борда на директорите на Русенската болница д-р Йосиф Новаков, се прави всичко необходимо за подобряване на състоянието му. Все още обаче животът му не е извън опасност.

Жителите на Бяла искат да има справедливо наказание за извършителите. Според тях в Бяла никога не е имало напрежение на етническа основа.

От прокуратурата съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство. В качеството на обвиняем е привлечен 32-годишен мъж от Бяла.

От събраните до момента доказателства е установено, че той е нанесъл удар с ръка в главата на Алекс, в резултат на който момчето е паднало на тротоара и си ударило главата. Свидетели са посочили, че е имало опит за удар с бутилка, но той е бил предотвратен.

Иззети са видеоматериали от всички камери по пътя от дискотеката до мястото на инцидента. Провеждат се оперативно издирвателни мероприятия за установяване на още свидетели.

С прокурорско постановление мъжът е задържан за 72 часа, като предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

ВИЖ ОЩЕ: Политическите сили в Русе коментираха случилото се през почивните дни в Бяла

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net