Девойките на ХК "Бяла" на тренировка с националните треньори и звездите на мъжкия национален отбор

By 13 Март 2024

В зала ОЗК Арена Бяла се проведе тренировка на хандбалния отбор на Бяла – девойки, под вещото ръководство на треньори и играчи от мъжкия национален отбор, по покана на ръководството на клуба и кмета на Община Бяла – г-н Димитър Славов.

Това става традиция – при лагери на национални отбори в Бяла, младите хандбалистки на Бяла да черпят хандбални умения от треньорите на националните отбори.

В нея взеха участие Илиян Василев – селекционер на мъжкия национален отбор, който пристига от Франция за лагера на отбора в Бяла; Светлин Димитров – играещ помощник-треньор на мъжките национали, играещ в Шарт (част от френската първа лига, едно от най силните първенства в света); Николай Петков – вратар на националния отбор, играещ в Германия, както и Георги Андреев – отговорник за националните отбори.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Девойките от Бяла имаха възможността да се докоснат до професионализма на играчи, 
доказали се не само в България, но и в европейския елит. Проведоха тренировка по високите стандарти на националните отбори и вече имат самочувствието, че принадлежат към един успял и винаги развиващ се екип.

ХК Бяла, ръководството на тима и Община Бяла винаги са имали отлично партньорство с екипа на националните отбори, за което изказват благодарности. За тях е удоволствие да работят с опитен специалист като Илиян Василев, доказал се като състезател и треньор в страна олимпийски шампион – Франция. От своя страна Василев сподели, че за него е голямо удоволствие да бъде тук и да сподели своя опит и експертиза. Той сподели, че на него България е дала много и затова иска да даде колкото може повече за развитието на спорта у нас.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Сряда, 13 Март 2024 15:36