ВИДЕО: Хандбалният отбор на Бяла започна с победа защитата на титлата и отправя поглед към Европа

By 10 Октомври 2022 Прочетена 1943 пъти 0

Хандбалният отбор на Бяла тръгна с убедителна победа в защита на титлата, която спечели при дебюта си в "А" група при жените през миналата година.

Те се наложиха категорично над завърналия се в елита тим на "Васил Левски" от Нови пазар. 

Именно с мача между Бяла и Нови пазар започна първенството по хандбал при жените. Състезателките на треньора Виктория Жосан успяха да дръпнат с преднина от три попадения още през пъровото полувреме, което логично завърши при резултат 16:13.

През втората част, отборът от Бяла не даде никакъв шанс на завърналия се в елита хандбален клуб "Васил Левски", като отбелязаха цели 21 гола срещу едва 9 на съперника и постигнаха категорична победа с 37:22.

Най-резултатна за шампионките беше Ирене Иванова с 11 гола.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


С този успех, Бяла започна защитата на титлата си от миналата година, когато спечели и националната купа при дебюта си в "А" група. Именно шампионската титла даде историческото право на отбора да представя България в евротурнирите, като в края на тази седмица ще посрещне силния тим на гръцкия "Анагенесси" Арта, който е бил 12 пъти шампион на страната си.

И двата мача от EHF European cup ще се играят в Арена "Бяла". Първият е в събота, 15 октомври, от 19:00 часа, а вторият е в неделя от 15:00 часа.

Интересът към дебютното участие на отбора от Бяла е много голям, като 350 места са вече заети.

Все още има свободни около 120-130 пропуска, уточниха от Общината. Кметът на Бяла Димитър Славов призова хората да напълнят залата и да подкрепят "белите тигрици" в историческото им първо участие в европейските клубни турнир по хандбал.

Телевизия КИС 13 ще предава НА ЖИВО двете срещи от EHF European Cup между ХК "Бяла" и "Анагенесси" Арта. Мачът ще може да наблюдавате НА ЖИВО и онлайн на стрийминг платформата на КИС 13 - Kiss13 Live.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 10 Октомври 2022 21:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net