Мъж от Бяла е задържан за притежание на марихуана и амфетамини

By 19 Декември 2016 Прочетена 2168 пъти 0

Образувано е досъдебно производство срещу 29-годишен мъж от Бяла за притежание на нарихуана и амфетамини, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Русе.

Той е бил задържан по време на акция миналата седмица на територията на областта за противодействие разпространението на наркотици. При претърсване в дома му са иззети 3,5 килограма суха тревна маса, реагираща на марихуана.

Мъжът е с прокурорска мярка за задържане за 72 часа.

Припомняме, че  при операцията бяха арестувани четирима мъже за притежание на наркотици, както и полицейски служител за съпричастност към престъпната дейност. Той е обвинен, че по служебен път е получавал информация, придобита чрез СРС, която е държавна тайна. Той я предоставял на другите обвиняеми, като е имало опасност да провали реализирането на полицейската операция.

Тя е била проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и криминалисти от Първо и Второ РУ под наблюдението на Прокуратурата. В процеса на работа се е включил и екип на „Вътрешна сигурност“ в МВР.

По искане на прокуратурата, Русенският Окръжен съд наложи на петимата постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Решението може да се обжалва пред Великотърновския апелативен съд. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net