Откриха нова детска площадка в Бяла

By 16 Септември 2018 Прочетена 5765 пъти 0
Тя се намира в междублоковото пространство в квартал Гара Бяла Тя се намира в междублоковото пространство в квартал Гара Бяла КИС 13

В Бяла откриха нова детска площадка. Съоръжението е изградено в квартал Гара Бяла със средства от предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Детската площадка е комбинирана за деца от 0 до 3 и от 3 до 12 години. Тя разполага с беседки за отдих, маса за шах, люлки, пързалки, катерушки и пясъчник. 

На отквирането присъстваха евродепутатите Андрей Новаков и Ева Майдел, народните представители Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, както и кметът на Бяла Димитър Славов.

Вече няма гара и град Бяла. Всичко е едно. Истината е, че благодарение на кмета, благодарение на Пламен, на всички колеги от Народното събрание, на Ева, която помага, малко са местата, на които можеш да видиш такава разлика за толкова малко време.

заяви евродепутатът Андрей Новаков
Кметът на Бяла Димитър Славов изрази задоволството си от облика, който е придобил района след реализираните проекти.

Едно място, което беше една кална локва има вече много по-приветлив вид. Имаме да довършваме още малко озеленяване, но чакаме да стане по-подходящо времето за залесяване. Мисля, че стана едно много кокетно и приятно място. Освен това нещо тази година ние изградихме с наши средства и паркинга. Отделно построихме и още една площадка до храма. Цялото пространство там го виждам като голям цветен фонтан. Започнали сме изграждането на поливна инсталация и догодина ви каня по това време да видите. Няма да може да познаете района.

каза за телевизия КИС 13 кметът на Бяла Димитър Славов
Градоначалникът заяви също, че се работи и в посока възстановяването на бившата детска градина в Гара Бяла, която отново стана собственост на Общината.

Другата ми най-голяма радост - в съседство една запустяла, разрушена детска градина, най-хубавата детска градина в миналото, и която беше преминала в частни ръце, с 6 декара двор, 700 квадрата бетони, успяхме да си я върнем за 29 000 лева. В момента препроектираме, като идеята ни е да има музейна част, читалищна част. Ще има и 6 декара парк с готови дървета. Ще стане наистина едно чудесно място.

допълни още Славов
Освен двете нови детски площадки Бяла вече се сдоби и с обемен цветен надпис с името на града, който е поставен в градинката до новопостроения храм "Св. Пантелеймон".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 17 Септември 2018 13:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net