ВИДЕО: Ученици от Професионалната гимназия в Бяла преминаха практика в реална производствена среда в Унгария

By 26 Септември 2024

20 ученици от професионална гимназия Бяла получиха сертификати за успешно премината практика в реална производствена среда в Унгария.

Това стана по проект за повишаване на конкурентоспособността на работното място, финансиран от програма "Еразъм +".

В проекта участваха ученици от 10, 11 и 12 клас от специалностите хляб, хлебни и сладкарски изделия, производство на облекло от текстил, автотранспортна техника и полевъдство.

РЕКЛАМА


Практиката се проведе в унграската столица Будапеща, като финансирането на дейностите е по програма "Еразъм +" за участие в изнесена производствена практика, сектор професионално образование и обучение, в ключова дейност образователна мобилност.

Учениците от Професионална гимназия Бяла са се представили толкова добре по време на практиката в Унгария, че една от тях е получила предложение за работа.

Впечатленията си от практиката в Будапеща споделиха Сашо и Анелия.

В резултат на успешно преминатата практика учениците получиха "Европас", както и сертификат за участие в обучението за повишаване на конкурентоспособността на работното място.

През ноември предстои Професионална гимназия Бяла да получи и престижна награда за иновативно професионално обучение за проект по програма "Еразъм" в Италия.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.