ВИДЕО: "Златен дубъл": Хандбален клуб "Бяла" стана шампион на България при жените

By 16 Май 2022 Прочетена 1151 пъти 0

Бяла стана за първи път шампион на България по хандбал при жените.

Отборът спечели като домакин и втория мач от Суперфинала срещу защитаващия титлата си Свиленград с 30:25. Така новакът в елита триумфира с 2:0 победи в серията и завърши сезона с дубъл, след като през март взе и националната купа.

Мачът се игра пред пълни трибуни в зала "Арена Бяла", като сред официалните гости бяха президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев и кметът на града Димитър Славов.

Играта през първото полувреме беше много оспорвана с натиск в началото на отбора от Свиленград. Домакините от Бяла обаче успяха да изравнят играта и до почивката поведоха с 15:12.

През второто полувреме те бяха по-активният отбор и натрупаха преднина от 7 гола. До края на срещата не изпуснаха контрол върху играта на терена и съвсем заслужено спечелиха с 30:25. Така Бяла стана за първи път шампион на България по хандбал при жените. 

РЕКЛАМА


Това е сбъдната мечта, "Златен дубъл" – Купа на България и шампиони, не скри радостта си от успеха кметът на Бяла Димитър Славов. 
Бяла ще представлява България в Европа, като кметът пое ангажимент за финансиране на участието на отбора в клубните турнири.

Димитър Славов е убеден, че Бяла тепърва ще се развива като хандбален център.

За най-добър вратар на шампионата беше определена Гергана Александрова от отбора на Свиленград. Най-добър голмайстор е Христина Бабий от Бяла, а най-добър защитник стана съотборничката й Кристина Иванова.

Вижте още във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 16 Май 2022 16:51
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net