ВИДЕО: Две могили отбеляза 52 години от обявяването си за град

By 30 Август 2021 Прочетена 2133 пъти 0

С богата концертна програма Две могили отбеляза 52 години от обявяването си за град.

По случай празника присъстващите на площада можеха да се насладят и на светлинно шоу с дронове.

В началото на празничната програма, кметът Божидар Борисов благодари на всички досегашни градоначалници, общински съветници и граждани, които са работили, за да става Две могили все по-добър за живеене град.

По случай празника, жителите и гостите на Две могили се насладиха на изпълненията на танцьорите от Национален фолклорен ансамбъл "Българе" и на трио "Уникалните гласове", които представиха руски романси, италиански песни и български народни танци.


В края на концерта присъстващите видяха за първи път в града светлинно шоу с дронове на родените в Две могили Денис и Сезер.

На следващия ден, като част от проявите по случай отбелязването на 52 години от обявяването на Две могили за град, беше пресъздадена решаваща битка от Руско-турската освободителна война край село Кацелово преди 144 години.

В местността "Паметника" в края на август 1877 се състои една от най-драматичните и кървави битки за Освобождението на България.

В историческата възстановка на битката взеха участие над 100 представители от клубовете на дружество "Традиция" от Русе, Троян, Плевен, Габрово, Варна, ПоповоВелико ТърновоТърговище, Велики Преслав, Шумен, Добрич и Панагюрище.

Всички участници във възстановката получиха благодарствена грамота.

Вижте атмосфера от събитията във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 30 Август 2021 17:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net