Две могили отбеляза Деня на Европа и края на Втората световна война

By 09 Май 2019 Прочетена 2566 пъти 0
Заедно с това в градския парк беше открита и постоянна изложба посветена на 50 години от обявяването на Две могили за град Заедно с това в градския парк беше открита и постоянна изложба посветена на 50 години от обявяването на Две могили за град снимка: КИС 13

С поднасяне на венци и цветя Две могили отбеляза Деня на Европа и края на Втората световна война.

Заедно с това в градския парк беше открита и постоянна изложба посветена на 50 години от обявяването на Две могили за град.

На 9 май 1945 година се слага край на най-кръвопролитната война в историята на света, в която загиват 100 милиона души, отбеляза в словото си кметът на Две могили Божидар Борисов.

В памет на загиналите във Втората световна война бяха поднесени венци и цветя. В церемонията участва и делегация от побратимения на Две могили украински град Ягодин. На 9 май честваме две събития, които са свързани помежду си, каза Владислав Атанасов от Регионалния исторически музей в Русе.

През август се навършват 50 години от обявяването на Две могили за град. Затова днес бе открита постяонна изложба за това как се развива града през годините. Две могили получава статута си на 29 август 1969 година с указ на Президиума на Народното събрание.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 09 Май 2019 19:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net