Задържаха шофьор и пътник, след като полицията в Исперих откри наркотици в автомобил

By 15 Юли 2024
 Пробата е реагирала положително на метамфетамин. Пробата е реагирала положително на метамфетамин. Снимка: КИС 13

Шофьор и пътник са задържани, след като при специализирана полицейска операция служители на Районно управление – Исперих откриха наркотици в лек автомобил.

За случая съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград.

На 13 юли около 22:28 часа до бензиностанция "Лукойл" в Исперих за проверка е спряна кола, управлявана от 29-годишен мъж от същия град. Заедно с него е пътувал 18-годишен младеж от село Студенец.

При извършената проверка на водача е направен тест за употреба на наркотици. Пробата е реагирала положително на метамфетамин.

Лицето не е кримално проявено или осъждано.

РЕКЛАМА

Извършена е проверка на автомобила, като върху арматурното табло и под предната лява седалка са намерени 1 брой топче от алуминиево фолио и 1 брой найлонова торбичка, съдържащи общо 16 грама суха зелена растителна маса. Веществото е реагирало положително на канабис при направения полеви наркотест.

По време на проверката пътника е предал доброволно 1 брой политилиеново пликче, съдържащо 0,62 грама суха зелена растителна маса, което също е реагирало положително на марихуана.

Младежът не е кримално проявен или осъждан.

Водачът и пътникът са задържани за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1, т.1 от ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс и по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.