Петимата работници в нелегалната фабрика за тютюн в Разградско остават в ареста

By 03 Декември 2018 Прочетена 2037 пъти 0
Мерките за неотклонение подлежат на обжалване пред Окръжен съд - Разград Мерките за неотклонение подлежат на обжалване пред Окръжен съд - Разград снимка: КИС 13

Петимата работници в кубратското село Каменово, задържани миналата седмица за нелегална фабрика за тютюн, остават в ареста.

Определенията на Районния съд, с които са взети мерките за неотклонение "Задържане под стража", подлежат на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

Случаят е от 29 ноември, когато полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, управляван от 30-годишен мъж, в който са били  открити 15 килограма нарязан тютюн без акцизен бандерол. В резултат на предприети претърсвания, се стигнало до разкриването на действаща нелегална фаблика, в която работели двама братя, една жена и 19-годишен младеж.

Предметът на иззетата стока е в големи размери – над 400 килограма нарязан и около 1 тон готов тютюн.

След като са били задържани, Районната прокуратура в Кубрат привлекла петимата като обвиняеми за продажба и държане на акцизни стоки без бандерол. Ако бъдат признати за виновни, могат да получат от 2 до 8 години лишаване от свобода, тъй като престъплението е извършено от две и повече лица, сговорили се предварително. По изчисления на митницата стойността на нелегалния тютюн възлиза на близо 60 000 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 03 Декември 2018 15:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net