109 общини в България гасят светлините за Часа на Земята

By 24 Март 2018 Прочетена 1372 пъти 0
Днес за 11 път светът отбелязва Часът на Земята – природозащитната инициатива на WWF, която обединява хора от 180 държави Днес за 11 път светът отбелязва Часът на Земята – природозащитната инициатива на WWF, която обединява хора от 180 държави WWF

Днес за 11 път светът отбелязва Часът на Земята – природозащитната инициатива на WWF, която обединява хора от 180 държави в действия срещу климатичните промени и загубата на биоразнообразие.

По традиция Часът на Земята се провежда в последната събота от месец март. Между 20:30 и 21:30 часа милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Идеята е така всички да отправяя призив за по-устойчиво бъдеще.

"Щастливи сме, че България участва масово и ангажирано в Часа на Земята, но не можем да не отбележим тревожния факт, че тази година той се провежда в условията на екстремни мартенски температурни амплитуди у нас", коментира Георги Стефанов от WWF.

"Ефектът от климатичните промени е осезаем тук и сега и те първа ще се съобразяваме със силното им влияние върху биоразнообразието, водните ресурси и икономиката на България", допълва Стефанов.

В България участие ще вземат 109 общини, сред които Русе, Велико Търново, Разград, Търговище, Бяла, Сливо поле и Две могили.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net