ВИДЕО: Зърнопроизводителите започват безсрочни протести от утре

By 05 Февруари 2024 Прочетена 653 пъти 0

От утре зърнопроизводителите започват безсрочни протестни действия.

Според тях, предложението на държавата за подпомагане на бранша е незадоволително и неприемливо.

Между 10:00 и 12:00 часа ще бъдат блокирани възлови пътища на десетки места в цялата страна. Сред тях са и района на Дунав мост при Русе и кръговото кръстовище на входа на Търговище. Планират се протести също в Разград и Бяла.

От Националната асоциация на зърнопроизводителите искат да се преразгледа предложението за разпределение на помощите и бюджета, които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Те настояват за включване на основните пет култури в държавната помощ заради войната в Украйна, без това да повлияе върху подпомагането за другите сектори. Зърнопроизводителите искат и ясни гаранции за законодателни промени, които да гарантират устойчивост на сектора.

Фермерите настояват и за твърда позиция на държавата на европейско ниво за защита на българското производство при предоговарянето на регламента за либерализирана търговия с Украйна, както и по отношение на екологичните изисквания , произтичащи от Зелената сделка.

Зърнопроизводителите обявиха, че от утре излизат на безсрочни протестни действия с блокиране на пътища в цялата страна, докато не бъдат удовлетворени исканията им.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net