Част от членовете на "ЛЕВИЦАТА!" се разграничиха от подкрепата за Пенчо Милков

By 14 Септември 2023 Прочетена 674 пъти 0
Част от членовете на "ЛЕВИЦАТА!" се разграничиха от подкрепата си за Пенчо Милков Част от членовете на "ЛЕВИЦАТА!" се разграничиха от подкрепата си за Пенчо Милков

Членове на коалиция "ЛЕВИЦАТА!" в Русе се разграничиха от подкрепата за Пенчо Милков на предстоящите местни избори. 

В писмо до медиите бе обяснено, че решението не е било обсъдено на заседание на областната структура на "Левицата!".

Публикуваме изявлението на Галичка Николова без редакторска намеса:

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

"Уважаема редакция,

Като водач на Гражданска листа , с желание за участие в местните избори  и представляваща  коалиция "Граждани за Общината" , в  която на второ и трето място са издигнати кандидатурите на областните представители на партии  "Изправи се БГ" и "Движение 21", членове на коалиция "Левицата!"  в Русе, се разграничаваме от изявлението  на г-н Румен Петков в качеството му на Председател на партия "АБВ" и  членове.

На местно ниво, не са водени официални разговори и заседание на областната структура на "Левицата"  за подкрепа на кандидатура за кмет. Водачът на листата на коалицията, партиите и гражданите , членове на коалицията, не са уведомени и не са вземали  такива решения на местно ниво за подкрепа от "Левица-Русе",  поне във вида, който е познат в областната структура , с водач на парламентарна листа проф. д.н. инж. Красимир Ениманев.

Със сигурност  това решение е взето на Софийско национално ниво и е представено  единствено от партия "АБВ", член на коалицията, която има пълномощно да представлява „Левицата!“. На местно ниво останалите партии и граждани, членове на  "Левицата" – Русе, имаме друга политика и ще излезем като лица, без партийна обремененост,  с гражданска листа за общински съветници, като водач на листата ще бъда аз, в качеството си на издигната от  "Обществен съвет" Русе.

Водачът за парламентарните избори на "Левицата" – Русе, проф. Ениманев НЕ участва в новата гражданска формация.

С така направеното изявление от г-н Румен Петков и членове на "АБВ", се хвърля съмнение върху членовете на съставената вече самостоятелна гражданска листа на "Граждани за Общината", като с това се цели нейното обвързване, обезличаване и предварително поставяне в неловка ситуация. Не излъчваме кандидат за кмет и ще се съобразим с решението на гражданите да победи най-добрия. Намерението ни е да подкрепим този кандидат, който представи най-обмислена и реална платформа за града, удовлетворяваща интересите на русенци. Бихме желали да влезем в Общинския съвет, за да контролираме как си изпълнява предизборните обещания и да участваме във вземането на решения в полза на гражданите.

 

С уважение: Галичка Николова – водач на Гражданска листа  "Граждани за Общината"

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 14 Септември 2023 17:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net