ВИДЕО: Рена Стефанова: Културата е приоритет, защото връща младите хора в Русе

By 25 Октомври 2023 Прочетена 415 пъти 0

Културата заема много сериозно място в програмата ни за развитие на Русе, заяви кандидатът за кмет от "Продължаваме промяната - Демократична България" Рена Стефанова по време на среща с културни дейци.

Като първата крачка, която трябва да направим е безспорно да преструктурираме Общинската администрация, що се касае до културата, защото в момента, знаете, тя се намира под шапката на един заместник-кмет, един директор на дирекция, която побира и социални дейности и спорт и образование и здравеопазване, и културата не получава заслуженото внимание. Във всички случаи ние ще направим промяна в това, така че наистина да имаме институция, администрация, която да заработи качествено в сферата на културата.

заяви Стефанова

Рена Стефанова предлага да се увеличат средствата в бюджета на Русе за подпомагане на културните проекти на свободни артисти.

И от 120 хиляди лева, колко е в момента, нашата визия е, че трябва да бъдат поне 500 хиляди лева, за да може наистина Общината да подпомага проектите на хората, които имат моженето, имат желанието, нямат евентуално мястото, където да направят това и средствата да го направят.

каза още Стефанова

Необходимо е също Русе да има дългосрочна визия за развитието на културата, каза още Рена Стефанова.

Защото до момента, знаете и ги следите тези процеси, се работи на парче и без никаква визия за дългосрочно развитие на града, а всъщност културата на града ни е един от факторите, които ще го възродят и ще върнат младите в Русе. Това е наша истинска дългосрочна цел.

посочи още Стефанова

Стратегията трябва да включва и кандидатстване на Русе за европейска столица на културата за 2032 година, категорична е Рена Стефанова.

Имаме самочувствието, че сме град, който може да стане европейска столица на културата. Сега е момента да почнем да работим по това. И ние ще започнем да работим по това, защото "Русе заслужава повече".

Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" е с номер 66 в бюлетината.

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 25 Октомври 2023 16:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net