Административният съд в Разград разглежда жалби за оспорване на изборни резултати

By 03 Ноември 2015 Прочетена 1813 пъти 0

В Административния съд в Разград постъпиха няколко жалби за оспорване на изборни резултати. Една от тях е депозирана от Ибрям Ялама, кандидат от ДПС в кубратското село Мъдрево. Жалбата е против решение на общинската избирателна комисия в Кубрат, с което за кмет на селото е обявен Салим Мустафа от коалиция "Време за промяна". По жалбата е образувано дело.

Друг иск касае избора на кмет в лознишкото село Каменар. Там се обжалва решение на ОИК, с което Ерол Тахсин е обявен за кмет на кметството. Жалбата е подадена от независимия кандидат за кмет Ниязи Хюсеин. Победителят в изборите е получил само един глас повече.

Подадена е и жалба против решение на общинската избирателна комисия в Исперих, с която за кмет на село Драгомъж е обявен Севгин Мехмед, издигнат от партия Обединена България. Жалбоподателят е Ергин Хасан от ДПС.

В общинската избирателна комисия в Разград пък е подадена жалба за касиране на изборите в село Балкански. Тя е от Цветомир Стоянов, издигнат от НФСБ, като се оспорва изборът за кмет на Тошко Илиев от БСП. Жалбата е препратена за разглеждане към Административния съд в Разград.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net