Без подвижна избирателна секция на предстоящите избори в Разград

By 04 Ноември 2016 Прочетена 1516 пъти 0

Над 53 000 са избирателите в община Разград.

До изтичане на крайния срок са подадени 422 заявления за вписване в избирателния списък по настоящ адрес и 328 в населените места на територията на общината. Получени са 2 отказа, тъй като заявителите нямат регистрация по настоящ адрес.

От избирателните списъци към 4 ноември са заличени 953 лица по различни причини - поставени под запрещение, лишени от свобода, вписани в избирателния списък по настоящ адрес за гласуване извън страната.

До края на законоустановения срок в общинска администрация - Разград не са постъпили необходимия брой заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия от лица с трайни увреждания, които не им позволява да упражнят избирателното си право, но желаят да гласуват. Поради това няма назначена мобилна секция.

Община Разград обаче, е създала организация за транспортиране на избиратели с увредено зрение или със затруднения в предвижването с адаптиран автомобил. Всички избирателни секции в общината са обособени на партера и в сгради достъпни за паркиране на автомобили на избиратели с увреждания.

Право да гласуват за първи път са придобили 605 младежи, които са навършили 18 години.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net