Безплатни консултации по трудово право предлага до края на април КНСБ - Разград

By 12 Април 2016 Прочетена 1432 пъти 0

Кампания за защита на правата на работещите се провежда в Разград. Тя се организира от синдикатите и се състои в безплатни трудово-правни консултации от юристите на КНСБ.  Инициативата е под мотото „Въстани за правата си”.

С нея синдикатът призовава всеки потърпевш с нарушени трудови, социални и синдикални права да търси справедливост и да подаде сигнал в КНСБ. По време на кампанията, от безплатните консултации могат да се възползват и всички граждани, които не са синдикални членове. Към момента вече 10 души са потърсили тази възможност, за да защитят максимално правата си.

Единият въпрос, който ги вълнува, е за ползването на отпуските и заплащането им. Стана ясно, че ако две години работодателят не е разрешил да я ползват, те губят право на нея, и ще им я заплатят едва когато трудовият им договор бъде прекратен. Други въпроси, които вълнуват работниците са във връзка с обезщетението при неспазване на предизвестие и допълнителното трудово възнаграждение.

На юристите в КНСБ е направило впечатление, че хората на наемния труд избягват да споделят в кое точно предприятие работят, когато имат неизплатена в срок заплата.

Безплатните консултации ще продължат до края на април. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net