Дефицит на нискоквалифицирана работна ръка се наблюдава в Разград

By 28 Октомври 2015 Прочетена 1831 пъти 0

Почти няма движение на пазара на труда в Разград преди началото на зимния период. Свободни работни места има преди всичко за хора със средно специално образование като шлосери и механтроници.

Голямо търсене има и за работници по товарене и разтоварване, както и общи работници в складови бази. Това са позиции за нискоквалифицирана работна ръка, без добро заплащане и с голямо текучество. За някои работни места се търсят желаещи да упражнят по-тежък труд като разливачи на метал и работници в промишлеността, отново без изисквания за каквато и да било специалност. Наблюденията са, че на пазара на труда има дефицит за хамали, въпреки многото безработни, които предпочитат да получават социални помощи, отколкото да работят на смени нискоквалифицирана работа. В областта има също глад за сервитьори, за които няма никакви изисквания. И тук тенденцията е за силно текучество, породено предимно от ниското заплащане. 

Само за една позиция в цялата област се търси счетоводител с висше образование. Причината за това е, че повечето фирми предпочитат да не плащат на висшисти за позиции, където дейността маже да се извърши и от лица с по-ниско образование.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net