Делата в Разградския окръжен съд вече се разпределят на случаен принцип

By 06 Октомври 2015 Прочетена 1729 пъти 0

Продължава технологичното обновление в дейността на Разградския окръжен съд. Става дума за централизираната система за случайно разпределение на делата. Тя работи от нчалото на октомври и е ключов момент в съдебната система, тъй като гарантира безпристрастност при произнасяна на присъди.

Достъпът до системата се извършва само с електронен подпис, като този разрешителен режим за Окръжен съд - Разград имат административния ръководител Лазар Мичев и двамата заместник-председатели на съда. Системата вече е тествана и се очаква ефективно приложение на принципа на случайното разпределение на делата, документиране на направения избор, невъзможност за манипулиране, отчитане на особеностите на отделните видове дела и равномерност при разпределението им.

Прилагането на новата централизирана система ще облекчи до голяма степен някои от прекалено натоварените съдии, като това ще е гаранция за взимането на масимално справедливи решения. Модулът е разработен с цел покриване на изискванията за сигурност на използваните системи за случайно разпределение на делата, изготвени от работна група към Висшия съдебен съвет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net