Хабибе Расим отново ще бъде заместник-кмет на Разград

By 01 Декември 2023 Прочетена 870 пъти 0
Хабибе Расим отново ще бъде заместник-кмет на Разград Хабибе Расим отново ще бъде заместник-кмет на Разград снимка: Община Разград

Хабибе Расим встъпи днес в длъжност "Заместник-кмет по устройство на територията в Община Разград".

В началото на първия ѝ работен ден Кметът Добрин Добрев я представи на началниците на дирекцията и отделите, които са в нейния ресор - Дирекция "Устройство на територията, кадастър, контрол на строителството", Отдел "Общинска собственост", Отдел "Икономически дейности" и Отдел "Опазване на обществения ред". В ресора й са и общинските предприятия "Ремонтстрой" и "Бизнесзона "Перистър", с чиито ръководители се срещна по-късно.

"Това направление изисква експедитивност в обслужването на гражданите, работили сте с г-жа Расим в предходния мандат, смятам, че можете заедно да свършите работата, която се изисква от Общинска администрация" – заяви  Кметът Добрин Добрев. Той допълни, че сред идеите за подобряване на работата в това направление, които са обсъдили със заместник-кмета Хабибе Расим, е проучване на възможностите за дигитализация на архивите, за да се подобри обслужването на гражданите, като по-лесно се намират документи с дълъг срок на съхранение и голям обем.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Г-жа Расим изрази убеденост, че заедно със служителите в това направление ще се работи в интерес на гражданите на община Разград. Заяви, че за нея е изключително важна работата в екип и ще разчита на опита и професионализма на ръководителите и служителите в звената в нейния ресор.

Хабибе Расим е родена в Разград. Средното си образование е завършила в Техникум по икономика-Разград. Тя е бакалавър по специалностите "Социални дейности" и "Икономика" от ШУ "Епископ Константин Преславски" и магистър също в две специалности – "Финанси" и "Право" от ВТУ "Св.св. Кирил и Методий" - Велико Търново.

Работила е като технически сътрудник в частна фирма. Има опит в държавната администрация, била е технически сътрудник и главен специалист в Областна администрация общо 3 години. Работила е и в съдебната система – в продължение на 13 години е съдебен деловодител в Съдебно-изпълнителна служба при Районен съд-Разград. От октомври 2020 г. до октомври 2021 г. е юрисконсулт в Община Лозница. От 12 октомври 2021 г. до 10 ноември 2023 г. бе заместник-кмет в Община Разград по хуманитарните дейности. На местните избори през октомври 2023 г. бе избрана за общински съветник в Общински съвет-Разград.

Хабибе Расим има интереси и ангажименти в различни сфери на обществения живот. Участвала е в множество обучения и курсове.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net