Кметът на Разград наложи неустойка от 10 080 лева на снегопочистващата фирма

By 01 Декември 2023 Прочетена 1276 пъти 0
Кметът на Разград наложи неустойка от 10 080 лева на снегопочистващата фирма Кметът на Разград наложи неустойка от 10 080 лева на снегопочистващата фирма снимка: КИС 13

След извършен анализ на дейностите по отстраняване на последствията от тежката зимна обстановка в периода 25-27 ноември Кметът на Община Разград Добрин Добрев наложи на "Уейст Солюшънс България" ЕООД неустойка за некачествено изпълнение на възложената работа.

След провеждане на обществена поръчка фирмата има договор с Община Разград с предмет "Събиране и транспортиране на битови отпадъци, разполагане и поддръжка на съдове за битови отпадъци, лятно и зимно почистване на улици и други места за обществено ползване на територията на гр. Разград и населените места на община Разград".

Анализът на общинските експерти установи, че снегопочистващата фирма не успя да изпълни дейностите по снегопочистването на тротоарните площи към уличната мрежа, пешеходните подходи по площадите и в жилищните квартали на Разград, както и на общинските паркинги.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В резултат на това се ограничи движението на пешеходци и не се осигури безпрепятствен достъп на населението до здравни, социални, търговски обекти и други обществени места. Това наложи Община Разград да се намеси при организацията на снегопочистването на град Разград, за което бяха привлечени допълнителна техника и работна ръка от персоналите на Община Разград и общинските предприятия "Паркстрой" и "Ремонтстрой".

Съгласно клаузите на договора между Община Разград и "Уейст Солюшънс България" ЕООД при неизпълнение на част от услугите Изпълнителят дължи неустойка в размер на петкратната единична стойност на съответната услуга по договора, посочена в ценовото предложение на изпълнителя, умножена с количеството неизпълнена работа. Стойността на неустойката е 10 080 лв.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 01 Декември 2023 18:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net