Кметът на Разград откри финалите на "Ученически игри 2024" по баскетбол, волейбол и футбол

Във финалите по баскетбол и волейбол участват по 10 отбора, а по футбол – 6. Във финалите по баскетбол и волейбол участват по 10 отбора, а по футбол – 6. Снимка: Община Разград

Кметът на Община Разград Добрин Добрев откри финалните турнири от "Ученически игри 2024" по баскетбол, волейбол и футбол, на които Разград е домакин през следващите 4 дни.

Церемонията се проведе в спортна зала "Абритус", където ще се играят срещите по баскетбол за 11-12 клас. В същата възрастова група са и финалите по волейбол и футбол. Срещите по волейбол ще се играят във физкултурния салон на ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф", а футболната надпревара ще се проведе в спортната база "Гнездо на орли" на ПФК "Лудогорец 1945". 

В приветствието си към участниците в трите турнира Кметът Добрин Добрев изтъкна, че те ще имат възможност да се състезават в прекрасни условия на най-добро европейско ниво.

И трите спортни съоръжения са пример за симбиозата между държавните власти, общинските власти, спортните клубове и бизнеса в Разград.

заяви той.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Кметът Добрин Добрев поздрави младите спортисти за това, че са достигнали до финалния етап на "Ученическите игри", доказали са, че са сред най-добрите. Пожела им да нямат контузии, да успеят да покажат най-високото спортно майсторство, на което са способни, да има фейърплей и най-добрите да победят. Г-н Добрев поздрави и организаторите на мащабното събитие, както и координатора Николай Миланов от РУО на МОН.

Г-н Миланов уточни, че Разград е домакин на три финала едновременно и заради няколко годишнини: 10 години от първото финално състезание по футбол на базата на "Лудогорец"; 15 години от първия финал по волейбол в Разград; 20 години от основаването на първия в страната областен клуб "Спорт в училище"; 20 години от първото участие на разградски отбор в Световно ученическо първенство по баскетбол – на ГПЧЕ; 30 години първите финали в Разградска област – по баскетбол за юноши и девойки.

РЕКЛАМА

Сред официалните лица на откриването бяха и областният управител на Разград Владимир Димитров, председателят на Българската асоциация "Спорт за учащи" доц. Тодор Педев, представителят на Министерството на спорта за региона Елеонора Горбанова, началникът на РУО на МОН Ангел Петков, заместник-кметът на Община Разград Елка Неделчева и други.

Във финалите по баскетбол и волейбол участват по 10 отбора, а по футбол – 6. Срещата за първото място по футбол ще е в петък, 3 май, по волейбол – награждаването е насрочено за 11,00 ч. на 4 май, събота, в залата на ПГПЧЕ, а по баскетбол – в 12,00 ч. на 4 май в зала "Абритус".

Представители на Община Разград в трите турнира са отборите на: НПТГ "Шандор Петьофи" по волейбол, ППМГ "Акад. Н.Обрешков" – по баскетбол и ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф" – по футбол.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net