Автомобилно шоу събра над 33 хиляди лева в помощ на малкия Тони от Кубрат

By 03 Май 2023 Прочетена 910 пъти 0
Автомобилно шоу събра над 33 хиляди лева в помощ на малкия Тони от Кубрат Автомобилно шоу събра над 33 хиляди лева в помощ на малкия Тони от Кубрат снимка: Община Кубрат

За първи път в област Разград се проведе благотворително драг и дрифт шоу в подкрепа на 6-годишния Антон Петров от Кубрат.

Момчето е с бъбречна недостатъчност и за лечението в кралство Нидерландия ще са нужни финансови средства.
 
Шоуто от подобен мащаб се организира за първи път в региона и бе организирано от Ивайло Иванов и Мартин Тодоров от Кубрат. В автомобилните демонстрации на летището край заветското село Острово участваха над 300 състезатели от цялата страна.
 
Към благотворителната акцията се включи и Община Кубрат в лицето на кмета Алкин Неби, като съдействие оказа и съседната Община Завет в лицето на кмета Ахтер Велиев.
 
В подкрепа на автомобилното мероприятие се включиха и други спонсори. Организаторите благодариха за съдействието на РУМВР- Кубрат, на инж. Кирил Колев - директор на ДГС "Воден", на охранителна фирма "Делта ГАРД" и "Ози тунинг". Адмирации бяха отправени също на "Унисофт електроникс", както и към инж. Хасан Хасанов - управител на "Кубратска гора" ООД, който осигури пожарен автомобил за мероприятието.
 
Събитието беше открито от Фолклорна формация "Пагане" с ръководител Гинка Панчева от град Кубрат, като думи на подкрепа отправи Кметът Алкин Неби.
 
Сърдечни благодарности към всички хора подкрепили благотворителната акция в помощ на детето изказа и майката на малкия Тони Искра Георгиева, която сподели, че дори не си е помисляла, че толкова много хора ще я подкрепят в битката за щастие и здравето на малкият ѝ син Антон.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В т.нар. "драг" впечатляващо се включи и преподавателката Татяна Пенчева от ОУ "Христо Смирненски" в Кубрат, която показа завидни умения зад волана с личния си автомобил, въпреки първоначалния фалстарт.
 
След края на събитието, което продължи близо 8 часа, в присъствието на нотариус стана ясно, че събраната сума е в размер 33 280,30 лв, като към момента в банковата сметка за дарения е събрана и сумата от 7000 лева. Организаторите заявиха, че обмислят и втори тур
на автомобилното шоу, но към момента не се ангажираха с конкретна дата.
 
Водещ на събитието бе Хелин Байрактарова от град Кубрат, а демонстрациите с мощните возила бяха наблюдавани от над 3 000 души, които на моменти бяха призовавани да спазват безопасна дистанция.
 
Сред гостите на събитието бяха още местни парламентаристи, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, общински съветници, бизнесмени и спонсори, любители на адреналина.
 
Всички присъстващи споделиха, че организацията е била повече от чудесна, адмирирайки инициаторите, че са извели сигурността и на състезатели, и на публика на първо място.
 
Всеки, който желае да помогне на малкия Антон, може да го направи на следната банкова сметка:
Валута: BGN
IBAN: BG52STSA93000029809776
BIC: STSABGSF
ТИТУЛЯР: Искра Стефанова Георгиева

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 03 Май 2023 15:49
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net