Прекратяват предсрочно мандата на кмета на Кубрат

By 09 Ноември 2016 Прочетена 2398 пъти 0

Предсрочно прекратяват мандата на кмета на община Кубрат.

Това се налага, заради решение на Върховния касационен съд. То окончателно потвърждава условната присъда на Бюрхан Исмаилов за невярно деклариране на земеделски площи.

Това означава, че трябва да стартира процедура за нови избори. Първо Върховна касационна прокуратура следва да уведоми Общинската избирателна комисия в Кубрат, която да вземе решение за предсрочно прекратяване на мандата на кмета. Това се прави на основание на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Решението на ОИК в Кубрат трябва да постъпи в Централната избирателна комисия, която от своя страна да го изпрати на президента, за да определи дата за предсрочните избори. Ангажимент има и Общинският съвет, който следва да избере временно изпълняващ длъжността кмет до приключването на местния вот.

Припомняме, че като председател на земеделско сдружение, през 2010, Бюрхан Исмаилов е представил в Разплащателна агенция заявление за подпомагане по системата на единните плащания с евросубсидии. Искането е било за 1756 хектара. Впоследствие земеделски експерти установили, че за 356 хектара е била подадена невярна информация относно поддържането им.

Бе заведено дело в разградския Окръжен съд, който постанови условна присъда за Бюрхан Исмаилов - 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. След като делото премина дълъг път по съдебните инстанции, накрая Върховният касационен съд потвърди присъдата окончателно.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net