Министърът на младежта и спорта посети Разград

На базата на "Лудогорец" министърът изгледа част от мачовете, а на почивката се поздрави с баскетболистите. На базата на "Лудогорец" министърът изгледа част от мачовете, а на почивката се поздрави с баскетболистите. Снимка: Община Разград

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков посети Разград, за да се запознае с условията и организацията на финалните турнири от "Ученически игри 2024" за юноши 11-12 клас по баскетбол, волейбол и футбол.

На спортната база на ПФК "Лудогорец 1945" министър Глушков бе посрещнат от кмета на Община Разград Добрин Добрев, заместник-кмета Елка Неделчева и координатора на ученическите турнири Николай Миланов. Те го придружиха и при посещението на другите спортни обекти, на които се провеждат състезанията – спортна зала "Абритус" и физкултурния салон на ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф".

В разговор с министъра кметът Добрин Добрев разказа, че всяка година в Разград се изгражда поне по една училищна спортна площадка, тъй като за ръководството на Община Разград е важно развитието на масовия спорт. Кметът заяви и, че местната управа разработва два по-големи проекта за подобряване на спортната инфраструктура – за изграждане на мултифункционална зала за кондиционна подготовка за няколко спорта и за реконструкция на Градския колодрум. След изготвянето на проектите Община Разград ще търси подкрепа от Министерството на младежта и спорта за реализацията им.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Министърът на спорта остана впечатлен от базите, в които се организират финалните турнири от "Ученическите игри" в Разград. Той благодари на кмета за усилията, които полага, за да върви напред училищният спорт. В базата на "Лудогорец" министърът каза, че футболът дава импулс и за другите спортове в региона. Георги Глушков изрази удовлетворение и от факта, че баскетболът в Разград си има дом.

На базата на "Лудогорец" министърът изгледа част от мачовете, а на почивката се поздрави с баскетболистите.

Футболният турнир продължава до петък, награждаването е насрочено за 11:00 ч. на 3 май. Баскетболният и волейболният турнири са до събота, награждаването на победителите във волейбола е в 11:00 ч. на 4 май, а в баскетбола – в 12:00 ч.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net