МВР разкри група, извършила отвличане и побой в разградско село

By 09 Ноември 2023 Прочетена 1416 пъти 0
Разследването на случая започнало на 2 ноември, след подаден към 20:00 часа сигнал от жителка на с. Хърсово Разследването на случая започнало на 2 ноември, след подаден към 20:00 часа сигнал от жителка на с. Хърсово снимки: ОДМВР - Разград

В резултат на предприети интензивни действия криминалисти на Областната дирекция на МВР в Разград разкриха петчленна група, извършила отвличане с цел грабеж.

Разследването на случая започнало на 2 ноември, след подаден към 20:00 часа сигнал от жителка на с. Хърсово. Разтревожена, тя обяснила, че маскирани непознати нахлули в дома й, нападнали и били мъжа, с когото живее на семейни начала, насила го качили в автомобил, а на изхода на селото – на пътя за с. Богданци, го изхвърлили от колата и се оттеглили в неизвестна посока. Пострадалият бил откаран в МБАЛ - Разград със счупена долна челюст и натъртвания в областта на гърдите.

Активните оперативни действия стартирали по образуваното по случая досъдебно производство за тежко криминално престъпление по чл. 142, ал. 1 и чл. 199 от Наказателния кодекс.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В хода на разследването, на 7 ноември към 14:00 часа в района на селскостопанското летище в с. Острово, криминалистите засекли товарен БМВ Х5, в който установили двама от извършителите - 31-годишни мъже от село Острово. Малко по-късно били задържани и останалите трима участници в престъплението - на 28, 41 и 38 години, жители на същото село.

При последвалите претърсвания в домовете им и в ползваните от тях автомобили били открити и иззети 2 газ-сигнални пистолета и боеприпаси за тях, въздушна пушка, сигнална полицейска лампа, черна маска с прорези на очите и устата. Обстоен оглед на товарния автомобил, извършен с професионалното съдействие на експерти от Главна дирекция "Национална полиция", също извел достатъчно доказателства за извършеното престъпление. По разпореждане на наблюдаващ прокурор са проведени и допълнителни процесуално-следствени действия.

След 24-часовото задържане на петимата, на двама от тях е взета мярка "подписка", а на други двама е наложена мярка "задържане под стража".

Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 09 Ноември 2023 12:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net