Община Разград в партньорство с д-р Мартин Литев организира безплатни очни прегледи за пенсионери

By 07 Декември 2023 Прочетена 545 пъти 0
Община Разград в партньорство с д-р Мартин Литев организира безплатни очни прегледи за пенсионери Община Разград в партньорство с д-р Мартин Литев организира безплатни очни прегледи за пенсионери

Община Разград в партньорство с д-р Мартин Литев организира безплатни очни прегледи за пенсионери.

Предложението на лекаря идва след успешната реализация на съвместна инициатива на Очна клиника "Св. Петка"-Варна, Българската асоциация "Диабет" и "Bayer Healthcare" за безплатни очни прегледи на пациенти с диабет, членове на Асоциацията. През месец ноември членовете на сдружение "Диабет" –Разград се включиха в безплатните прегледи.

Д-р Литев предложи на местната управа безплатните профилактични прегледи да продължат и да достигнат до най-уязвимата социална група – пациенти на пенсионна възраст.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Така ще се осигури навременна и ефективна диагностика както на диабетните усложнения, така и на възрастовообусловената макулна дегенерация сред пациентите, членуващи в пенсионерските клубове – аргументира се д-р Литев.

Община Разград адмирира и подкрепя неговата инициатива и призовава възрастните хора с диабет, членуващи в пенсионерските клубове от общината и Съюза на хората с увреждания, гр. Разград да се включат в безплатните прегледи.

Те могат да се запишат на тел. 0898 626 449 – Иванка Петкова и 0895 561 967 – Иванка Добрева. Прегледите се извършват в Амбулатория за специализирана медицинска помощ Очен комплекс д-р Ангелина Миткова, гр. Разград с най-новата съвременна специализирана апаратура по метода на оптичната кохерентна томография.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net