Откриха незаконно оръжие при специализираната полицейска операция в Разградско

By 21 Април 2023 Прочетена 865 пъти 0
Откриха незаконно оръжие при специализираната полицейска операция в Разградско Откриха незаконно оръжие при специализираната полицейска операция в Разградско снимка: ОДМВР-Разград

Незаконно оръжие е открито при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия е извършено претърсване в частен дом в село Балкански, обитаван от 53-годишен мъж.

В една от стаите е открита карабина с нарезна цев.

По незаконно притежаваното оръжие личат следи от преправяне. Монтирана е и стойка за оптика.

Пушката с неустановена марка и модел е иззета. Предстои извършването на експертизи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.339 ал.1 Наказателния кодекс.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

По данни за незаконно добити дърва са извършени претърсвания в частен имот в село Езерче. Намереното количество е кубик дървесина без контролна горска марка и документи за произход.

11 КПП-та бяха изградени днес от екипи на Жандармерия, Охранителна и Криминална полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент.

Проверени са 3 заложни къщи, 5 пункта за черни и цветни метали, 19 сборища, 5 заведения и 6 търговски обекта.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 422 лица и 311 моторни превозни средства.

За констатирани нарушения са съставени 13 акта и 66 фиша. Образувани са едно досъдебно производство и една проверка по чл.235 от НК.

Профилактираните лица от активния криминален контингент са 12.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net