ВИДЕО: Отменят текстове от общинска наредба в Разград заради незаконосъобразност

By 18 Април 2024 Прочетена 459 пъти 0

Отменят текстове от общинска наредба в Разград поради незаконосъобразност.

Предложението за изменение е на кмета Добрин Добрев и се отнася до частта от наредбата, която урежда цените на входните билети в Регионалния исторически музей. 

Предложените изменения са въз основа определение на Административен съд Разград по жалба на гражданин против определени текстове в наредбата, които са в противоречие със Закона за културното наследство.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Там се посочва, че цените на входните билети в държавните и общинските музеи се определят от техния директор, след съгласуване с финансиращия орган, в случая община Разград, и е извън компетенциите на Общинския съвет да определя с Наредба цените на билетите в Регионалния исторически музей.

Това налага извода за незаконосъобразност на тези текстове от Наредба 14 на Общински съвет, се казва в докладната записка. Поради това с проекта за решение се предлага отмяна на точките, които се отнасят до определянето на цените на билетите в Регионалния исторически музей.

Предложението ще бъде разгледано и гласувано на насроченото за 30 април заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 18 Април 2024 17:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net