ВИДЕО: Отвличането в Хърсово било "по грешка", объркали потърпевшия с друг човек

By 09 Ноември 2023 Прочетена 2119 пъти 0

Разкриха петчленна група, извършила отвличане с цел грабеж в Разградско.

За двама от тях е поискана мярка "задържане под стража".  

В хода на разследването, криминалистите засекли товарен автомобил, в който установили двама от извършителите - 31-годишни мъже от село Острово. Малко по-късно били задържани и останалите участници в престъплението.

Окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров разказа подробностите за случилото се, като уточни, че целта на нападението е била друга, а не потвърпевшият мъж.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Оказва се, че двамата задържани за постоянно са научили, че мъж от Хърсово е намерил 3000 лева. 
Парите били в лошо състояние и мъжът направил постъпки да бъдат подменени в банка в Разград. Бордеро от банката е "горещата следа", по която престъпниците разбрали за парите. На 2 ноември престъпната група задала на GPS-а на джипа, към адреса на мъжа. Оказало се обаче, че системата е дала грешна локация в същото село, и така се озовали в дома на потърпевшия. Престъпната група нахлули в къщата с маски, пистолети и пушка и започнали да бият мъжа. Опитали се да упражнят насилие и спрямо 13-годишната му дъщеря, но момичето е успяло да се скрие. След това обвиняемите отвлекли мъжа, а той опитвал да им обясни, че са попаднали на грешния човек. В крайна сметка доказва това и мъжете го изхвърлят от джипа в покрайнините на селото. 

След бързи оперативно-издирвателни действия полицията стига до групировката. При последвалите претърсвания в домовете им и в ползваните от тях автомобили били открити и иззети 2 газ-сигнални пистолета и боеприпаси за тях, въздушна пушка, сигнална полицейска лампа, черна маска с прорези на очите и устата. По разпореждане на наблюдаващ прокурор са проведени и допълнителни процесуално-следствени действия.

Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Вижте повече във видеото.

Всички подробности за случая може да гледате на КИС 13 PLAY!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 09 Ноември 2023 18:41
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net