Поставиха още 4 контейнера за стари дрехи и обувки в различни райони на Разград

By 07 Юни 2023 Прочетена 564 пъти 0
Поставиха още 4 контейнера за стари дрехи и обувки в различни райони на Разград Поставиха още 4 контейнера за стари дрехи и обувки в различни райони на Разград снимка: Община Разград

Още 4 контейнера за стари дрехи и обувки бяха поставени в края на миналата седмица в Разград.

С тях местата, където могат да бъдат оставени за рециклиране или повторна употреба облекла и текстилни материали, стават 9.

Припомняме, че разделно събиране на битови отпадъци от облекла и текстилни материали на територията на Община Разград се организира от лятото на 2021 г., когато бяха поставени първоначално експериментално 5 контейнера за стари дрехи и обувки.

Доставката на съдовете за този вид отпадък, както и събирането на отпадъците поне веднъж седмично, се извършва от "М-ТЕКС Рециклиране на текстил" ООД на база на договор между Община Разград и тази фирма.

В зависимост от месеца средното количество стари дрехи и обувки, които се събираха от петте контейнера варира между 1400 и 4000 кг.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Новите четири контейнера са поставени в районите на паркинги, за да има достъп до тях и с автомобил. Ето къде се намират: ул. "Искър" 17 (до блок "Еделвайс", зад бившата книжарница "Гаро"), ул. "Хайдут Сидер" (до магазин "Едеа"), ул. "Дунав" (до магазин "Билла") и бул. "Априлско въстание" (до блоковете "Млади семейства").

Обсъжда се място и за още един, десети, контейнер.

Припомняме и местата на първите контейнери: в жк "Орел" на паркинга до "Т маркет" и печатница "Разград Полиграф", на паркинга на Средношколското общежитие в посока площад "Ларго"; на паркинга до Товарната пиаца в района на 16-етажните блокове; на паркинга до Младежкия дом и до Обръщалото в квартал "Водна централа".

Върху металните контейнери с вместимост 1,8 куб.м. има ясни и подробни надписи какво може да се изхвърля в тях – стари дрехи, обувки, чанти, пердета и хавлии, те трябва да са поставени в добре затворени торби. 

Указано е и как точно се изхвърля торбата с текстилни отпадъци.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 07 Юни 2023 15:41
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net