Бившият техникум по зърнопреработване в Русе може да стане център за социални дейности

Предлагат сградата на закритата гимназия по зърнопреработване в Русе да се стопанисва от общината. От местната администрация вече е  заявено желание да придобие безвъзмездно право на собственост върху имота, който е частна държавна собственост.

Към настоящия момент е предоставен за управление на Областния управител на Област Русе. В мотивите към предложението на общинската администрация е посочено, че сградата е необходима за реализиране на социални дейности, удовлетворяващи потребностите на жителите на града. В местния бюджет ще бъдат предвидени финансови средства за строително-ремонтни работи и поддръжка на имота, с цел преустройството му в заведение за различни общински дейности.

Част от сградата може да бъде предоставена и за ползване на неправителствени организации. Областният управител вече е изразил положително становище към предложението за предоставяне на безвъзмездно право на собственост. Предстои то да бъде разгледано и гласувано на заседанието на Общински съвет следващата седмица.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net